Indlæg - Tønder Politihundeforening

Tønder Politihundeforening
Stiftet 2014
Title
Gå til indhold


Lennart
På sporet af noget nyt

Bitten fra tønder PH havde overfor formanden spurgte om det ikke kunne være interessant med kursus i spor på hårdt underlag , og det synes Kim var en god ide .
Så den 9 feb. 2019 fik vi besøg af Jan Lolk Laursen tidligere hundefører hos politiet og formand i Esbjerg PH, der var 8 medlemmer som havde trodset vejrudsigten og tilmeldt sig , der var både ukåret, unghunde og patrujlehunde .
Efter et solid morgencomplet startede Jan op med en introduktion til spor på hårdt underlag, alle deltagere fik genopfrisket de grundlæggende principper ved spor søg.
Efter et par timer i teoriens tegn, skulle det omsættes til praksis, drog en kolonne af forventningsfulde hundefører afsted mod Velux i Skærbæk der havde været så venlig at låne os deres område til denne dag,
Ved ankomst til Velux havde vejret ændret sig en smule til en frisk vind (hold kæft det blæste) og alle hundeførerne i klædte sig udstyr og trafik vest som var aftalt med Velux at vi ville bære i området på grund af kørende materiel .
Så blev banen udsøgt og første figurant sendt afsted med en klar aftale om hvor denne skulle gå sporet og hvorhen da det er meget vigtigt under træning at HF ved hvor sporet er, da første hund kom på ,tror jeg vi at alle fik en a-ha oplevelse, for det var noget helt nyt for hunden.
Efter et par timer var der kaffe pause med kage mand, da en af hundeførerne havde fødselsdag og sukker kom til sin ret, i skrivende stund havde vi 8,3 km på skridt tælleren
I løbet af de næste par timer så vi hunde prøve at gøre som de plejer , men med kyndig vejledning fra Jan kom alle hunde i gennem med en positiv oplevelse ,
Efter et par timer i den friske luft var der afslutning i klubhuset med en ”hotdog ” og en tår at drikke , samt en lille ting til Jan som tak for hjælpen
Vi siger tak til Jan Lolk Lausen for en super god dag og ligeledes et tak til Bitten for den gode ide samt Velux for lån af deres grund.
 
 
Lennart Dahl
Ukåret HF


Første hund sættes på sporet og alle venter spændt.
(Klik på billede for at se flere)

Mona
En aften med dyrlæge Bille Ruwald

Tirsdag den 26-1-16 havde vi i Tønder PH besøg af dyrlæge Bille Ruwald , som fortalte om hundens næsearbejde. Det blev holdt i Øster Gasse hos Conni og Kim. Der var god opbakning fra medlemmer. Vi var ca 20 ialt.
Der blev bla illustreret, hvordan hundens næse er opbygget. Hvor god en lugtesans den har i forhold til os mennesker.
Ud fra hans mange års erfaringer som dyrlæge, fortalte han mange eksempler på hundens næsearbejde.
Man fik en bedre forståelse af, hvorfor hunden nogle gange gør,som den gør.
Vi sluttede af med kaffe og hjembagt kage.
Tak for et godt arrangement . Tak til Bille Husk  giv din hund tid til at tænke
          Giv den ros og kærlighed
           Byttedrift og glæde.
Mona
Tønder PH
Tilbage til indhold